گونه مشکلات روانشناختیِ کودکی که تحت یک حادثه آسیب زا بوده است را تشخیص دهیم؟
کودکانی که قبل از ۱۱ سالگی در یک حادثه آسیب زا بوده اند نسبت به کودکان بزرگتر، سه برابر بیشتر احتمال دارد که دچار مشکلات روانشناختی شوند . کودکی که تحت حادثه بوده است اگر درمان نشود آسیب می بیند ولی در صورت درمان و حمایت درست و کافی از طرف والدین ، معلمان یا سایر افراد مورد اعتماد می تواند به خوبی با موضوع مقابله کند و کنار بیاید. کودک باید بلافاصله بعد از حادثه آسیب زا مورد درمان و حمایت قرار بگیرد تا بتواند با اتفاقی که پیش آمده روبه رو شود ، مرحله ی غم و اندوه را بگذراند و دوباره همراه با زندگی رو به جلو حرکت کند. بسیار مهم است که پس از حادثه دنبال نشانه های آسیب زا در کودک بگردیم و حتی کودکانی که سکوت اختیار کرده اند و به نظر می رسد نشانه ای از آسیب در آنان نیست مورد سنجش و حمایت و پشتیبانی قرار گیرند چرا که در غیراینصورت ممکن است کودک دچار اختلال” استرس پس از حادثه ” شود.
به همراه 6 فایل وِیژه قصه درمانی و بازی درمانی
قصه درمانی
روان درمانی کودک
راهنمای متخصص بالینی برای فکر خوب،
درمان شناختی رفتاری اضطراب در کودکان رویکرد
کتاب ترکیب بازی درمانی با شناخت درمانی
مشاوره و روان درمانی با کودکان و نوجوانان
گام اول : از آنچه که می تواند به عنوان یک تجربه آسیب زا برای کودک مطرح شود، آگاهی یابید.
یک تجربه آسیب زا ،حادثه ای است که در آن موقعیت ، کودک شوک وترس شدیدی را تجربه می کند و حادثه را به عنوان تهدیدی (خواه واقعی یا درک شده ) برای زندگیش در نظر می گیرد یا به شدت احساس آسیب پذیری می کند.
گام دوم : انواع رویدادهایی که باعث تجربه ی آسیب زا در کودک می شوند شامل این موارد است: بلایای طبیعی،تصادفات رانندگی،غفلت از کودک، سوء استفاده از کودک (کلامی، فیزیکی،هیجانی، جنسی) ،تجاوز، جنگ، رفتارهای خشونتی،قربانی کردن.
گام سوم : والدینی که خود از اختلال استرس پس از حادثه رنج می برند ممکن است نقش ماشه چکانی برای کودکشان باشند تا او هم دچار نشانه های این اختلال شود. چرا که کودکان تک تک رفتارهای والدین را زیر نظر دارند و تحت تاثیر این رفتارها قرار می گیرند.
گام چهارم : ارزیابی نشانه های فیزیکی و جسمانی در کودک . کودکی که تحت یک حادثه آسیب زا بوده است ممکن است برخی از نشانه های زیر را از خود بروز دهد:
گام پنجم : ارزیابی نشانه های روانشناختی در کودک. کودک پس از رویداد آسیب زا ممکن است دچار همه یا برخی از نشانه های زیر شود :
گام ششم : آگاه باشید که نداشتن نشانه در کودکی که تحت حادثه آسیب زا بوده به این معنی نیست که او با موضوع کنار آمده است. یک کودک می تواند تحت تاثیر حادثه باشد اما احساس ها و هیجاناتش را نهفته نگه دارد تا قوی و شجاع در مقابل پدر و مادرش به نظر برسد.
گام هفتم : کودک برای کنار آمدن با موضوع نیاز به حمایت و توجه بیشتری دارد. برخی کودکان ممکن است هیچ شواهدی از غمگینی را برای هفته ها یا ماه ها نداشته باشند. از تحت فشار قرار دادن کودک برای بیان احساس ها و هیجاناتش پرهیز کنید. چرا که برخی کودکان نیاز به زمان و حمایت بیشتری برای کنار امدن با آنچه که اتفاق افتاده است ، دارند.
گام هشتم : در اسرع وقت به دنبال کمک حرفه ای برای کودکتان باشید.
گام نهم : شما می توانید از طریق بازی کردن با کودک و صحبت کردن با او اجازه دهید که احساسات و هیجاناتش را بیان کند و بیرون بریزد. همچنین می توانید از دوره های بازی درمانی حرفه ای کمک بگیرید.
گام دهم : شما می توانید از انواع راه های درمانی برای کمک به کودکتان بهره ببرید مثل رواندرمانی، درمان های شناختی – رفتاری، درمان هایEMDR و … .
گام یازدهم : اجازه دهید سایرافراد خانواده نیز به کودکتان کمک کنند و او را حمایت نمایند تا هر چه زودتر کودک به روند عادی زندگی و بازی با هم سن و سالانش برگردد. بر راهکارها تمرکز کنید و در “حال” زندگی کنید و اجازه ندهید ماندن در “گذشته ” و حوادث آسیب زای قدیمی زندگی شما و کودکتان را تحت تاثیر قرار دهد.
مبلغ واقعی 130,000 تومان 5% تخفیف مبلغ قابل پرداخت 123,500 تومان
با POCKET OPTION یک معاملهگر حرفهای شوید یک پلتفرم معاملاتی قابل اعتماد برای همه هر معاملهگری میخواهد تا در بهترین شرایط سود ببرد و نمیخواهد نگران امنیت وجوه شخصی خود باشد. اولین کار واضحی که یک معاملهگر مبتدی انجام میدهد بررسی سایتهای مختلف معامله آنلاین ... ...
اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.
ایجاد وب سایت یا